Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

6. 12. 2023

2 min

Ingredience:

1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
1 malá červená cibule, jemně nasekaná
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 lžička mletého kmínu
Šťáva z 1 citronu
400 g cizrny z konzervy, propláchnuté a scezené
400 g blanšírovaných fazolí
2 rajčata bez semínek, nadrobno nakrájená
1/2 lžičky černého pepře
1 polévková lžíce opražených semínek fenyklu
1 polévková lžíce sumaku
Kůra z 1 sušené limetky (černá limetka, z potravin Středního východu)
6 x 270 g plochých filetů (s kůží), bez kostí

Postup:

  1. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Cibuli za stálého míchání smažte 2-3 minuty, dokud nezměkne a nezprůhlední. Přidejte česnek a kmín a vařte 30 sekund nebo dokud se nerozvoní. Přidejte citronovou šťávu, cizrnu a 1/2 šálku (125 ml) vody. Dochuťte. Přiveďte k mírnému varu a poté vmíchejte fazole a rajčata. Odstavte z ohně, odstavte a udržujte v teple.
  2. Papriku, fenyklová semínka, sumak a limetkovou kůru vložte do mlýnku na koření a rozemelte na jemný prášek.
  3. Nasolte z obou stran, poté jej posypte směsí koření a 2 lžičky si nechte na podávání. Ve velké pánvi na prudkém ohni rozehřejte 1 lžíci oleje, dokud se nezačne třpytit. Ve 2 dávkách smažte platýse kůží dolů 3-4 minuty, dokud nebude křupavý, poté jej otočte a smažte další 2-3 minuty, dokud nebude propečený. Postup opakujte se zbývajícími filety a olejem.
  4. Rozdělte fazolovou směs na servírovací talíře a navrch položte ploskohřbetku. Při podávání posypte rezervovanou směsí koření.

Zdroj: www.delicious.com.au

Související služby

Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

Ingredience: 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje1 malá červená cibule, jemně nasekaná1 stroužek česneku, rozdrcený1 lžička mletého kmínuŠťáva z 1 citronu400 g cizrny z konzervy, propláchnuté a scezené400 g blanšírovaných fazolí2 rajčata bez semínek, nadrobno nakrájená1/2 lžičky černého pepře1 polévková lžíce opražených semínek fenyklu1 polévková lžíce sumakuKůra z 1 sušené limetky (černá limetka, z potravin

Domluvte si
nezávaznou konzultaci

Vyplňte vaše jméno.
Pouze písmena A-Z.
Minimálně 2 znaky.
Vyplňte váš e-mail.
E-mail je ve špatném tvaru.
Vyplňte telefonní číslo.
Nepovolené znaky.
Pouze 9 místné číslo.
Zpráva musí obsahovat alespoň 10 znaků
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů
Formulář byl úspěšně odeslán.

Magazín

Čaj a hubnutí: Může oblíbený nápoj podpořit úbytek váhy?

Čaj a hubnutí: Může oblíbený nápoj podpořit úbytek váhy?

Čaj je nezbytnou součástí života mnoha lidí po celém světě. Existují stovky druhů – od bílého až po černý, od zeleného po oolong. Všechny tyto druhy přirozeně obsahují velké množství látek s velmi příznivým účinkem na zdraví – flavonoidy. Odborníci věří, že tyto látky snižují záněty a pomáhají chránit proti onemocněním, jako jsou srdeční choroby

RAW dieta

RAW dieta

RAW strava, často též označovaná jako syrová strava, je oblíbený způsob stravování, při kterém se značná část potravin (a v některých případech dokonce všechny) konzumuje v přirozeném, tedy tepelně neupraveném stavu. Základním aspektem této diety je myšlenka, že se vařením potravin ničí základní živiny a enzymy, a že konzumace syrových potravin přináší různé zdravotní výhody.

10 důvodů, proč je důležité sportovat

10 důvodů, proč je důležité sportovat

Sport by měl být nedílnou součástí zdravého životního stylu, protože má pozitivní vliv na naše tělesné i duševní zdraví. Přestože je potřeba pravidelného cvičení známá věc, ne každý si vždy vyhradí čas či najde motivaci. Proto si je moudré připomínat, proč je sportování důležité, a jakým způsobem zásadně ovlivňuje kvalitu života. 1. Zdravější srdce a