Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

6. 12. 2023

2 min

Ingredience:

1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
1 malá červená cibule, jemně nasekaná
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 lžička mletého kmínu
Šťáva z 1 citronu
400 g cizrny z konzervy, propláchnuté a scezené
400 g blanšírovaných fazolí
2 rajčata bez semínek, nadrobno nakrájená
1/2 lžičky černého pepře
1 polévková lžíce opražených semínek fenyklu
1 polévková lžíce sumaku
Kůra z 1 sušené limetky (černá limetka, z potravin Středního východu)
6 x 270 g plochých filetů (s kůží), bez kostí

Postup:

  1. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Cibuli za stálého míchání smažte 2-3 minuty, dokud nezměkne a nezprůhlední. Přidejte česnek a kmín a vařte 30 sekund nebo dokud se nerozvoní. Přidejte citronovou šťávu, cizrnu a 1/2 šálku (125 ml) vody. Dochuťte. Přiveďte k mírnému varu a poté vmíchejte fazole a rajčata. Odstavte z ohně, odstavte a udržujte v teple.
  2. Papriku, fenyklová semínka, sumak a limetkovou kůru vložte do mlýnku na koření a rozemelte na jemný prášek.
  3. Nasolte z obou stran, poté jej posypte směsí koření a 2 lžičky si nechte na podávání. Ve velké pánvi na prudkém ohni rozehřejte 1 lžíci oleje, dokud se nezačne třpytit. Ve 2 dávkách smažte platýse kůží dolů 3-4 minuty, dokud nebude křupavý, poté jej otočte a smažte další 2-3 minuty, dokud nebude propečený. Postup opakujte se zbývajícími filety a olejem.
  4. Rozdělte fazolovou směs na servírovací talíře a navrch položte ploskohřbetku. Při podávání posypte rezervovanou směsí koření.

Zdroj: www.delicious.com.au

Související služby

Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

Ingredience: 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje1 malá červená cibule, jemně nasekaná1 stroužek česneku, rozdrcený1 lžička mletého kmínuŠťáva z 1 citronu400 g cizrny z konzervy, propláchnuté a scezené400 g blanšírovaných fazolí2 rajčata bez semínek, nadrobno nakrájená1/2 lžičky černého pepře1 polévková lžíce opražených semínek fenyklu1 polévková lžíce sumakuKůra z 1 sušené limetky (černá limetka, z potravin

Domluvte si
nezávaznou konzultaci

Vyplňte vaše jméno.
Pouze písmena A-Z.
Minimálně 2 znaky.
Vyplňte váš e-mail.
E-mail je ve špatném tvaru.
Vyplňte telefonní číslo.
Nepovolené znaky.
Pouze 9 místné číslo.
Zpráva musí obsahovat alespoň 10 znaků
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů
Formulář byl úspěšně odeslán.

Magazín

Ovocná dieta na 3 dny

Ovocná dieta na 3 dny

Ovocná dieta je stravovací plán, jehož podstatou je konzumace stravy založené převážně na ovoci. Nabízí několik výhod, které sahají nad rámec toho, že oproti jiným dietám představuje potěšení pro naše chuťové pohárky. Kromě toho, že je tato třídenní ovocná dieta sladká, může účinně redukovat přebytečné kilogramy a výrazně napomoct celkové detoxikaci těla. Sladké ovoce skutečně

RAW dieta

RAW dieta

RAW strava, často též označovaná jako syrová strava, je oblíbený způsob stravování, při kterém se značná část potravin (a v některých případech dokonce všechny) konzumuje v přirozeném, tedy tepelně neupraveném stavu. Základním aspektem této diety je myšlenka, že se vařením potravin ničí základní živiny a enzymy, a že konzumace syrových potravin přináší různé zdravotní výhody.

Tepová frekvence (puls): Proč ji sledovat a jak ji měřit?

Tepová frekvence (puls): Proč ji sledovat a jak ji měřit?

Puls je ukazatelem srdečního rytmu a vyjadřuje počet úderů (srdečních stahů) za minutu. Tento významný ukazatel známý též jako srdeční či tepová frekvence nabývá za různých okolností rozdílných hodnot, a proto je pro nás cenným navigátorem v oblasti kardiovaskulárního zdraví. V tomto článku najdete odpovědi na otázky: proč je puls důležitý, jak si přesně si